Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Χαλκιδική ο καλύτερος καλοκαιρινός προορισμός !

Η μεγάλη Χερσόνησος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μακεδονίας και μεταξύ των δύο κόλπων, του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού, διαιρείται σε τρεις μικρότερες χερσονήσους γνωστές για τις τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια). Συγκεκριμένα είναι η Χερσόννησος της Κασσάνδρας (Φλέγρα ή Παλλήνη) προς δυσμάς, η Χερσόννησος της Σιθωνίας (Λογγός ή Λογγού) ως τμήμα που τοποθετείται μεταξύ Τορωναίου και Σιγγιτικού κόλπου και το Άγιον Όρος (Άθως ή Ακτή) προς ανατολάς, το οποίο είναι παγκόσμια γνωστό ως η κοιτίδα του Χριστιανισμού και για τη Μοναστική ζωή.

Η Χαλκιδική σήμερα αποτελεί ξεχωριστό νομό, με έκταση 2.945 τ.χλμ και πληθυσμό 92.117 κατοίκους. Πρωτεύουσά της είναι ο Πολύγυρος.

Ευλογημένος τόπος και προικισμένος με σπάνιες φυσικές ομορφιές συνδυάζει απίθανα το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της στεριάς. Μάλιστα καθώς οι τρεις χερσόνησοι εισχωρούν βαθιά στο Αιγαίο, κάνουν τη Χαλκιδική να έχει το μεγαλύτερο μήκος ακτών (πάνω από 550 χλμ). Οι θαυμάσιες δε εναλλαγές: βράχου – αγκάλης, μύτης – κολπίσκου, αμμουδιάς και πεύκου, γημιουργούν μια δαντέλα απείρου κάλλους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί ξενοδοχεία στη Χαλκιδική με ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις όπως πλήρη διατροφή, θεραπείες σπα, πισίνες με δραστηριότητες και άλλες πολλές. Επιλέξτε εσείς αυτές που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας. Εμείς σας ευχόμαστε καλές καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική και σας περιμένουμε στο δικό μας ξενοδοχείο στη Γερακινή για να σας δείξουμε τη Χαλκιδικιώτικη φιλοξενία.